Meditáció aktuális energiákkal

Kéthetente, a páratlan héten, szerdánként várlak egy esti meditációra. Egy órát töltünk együtt a szerda esti meditációkon, ahol egy rövid beszélgetéssel ráhangolódunk egy adott témára. Ezek gondolatébresztő beszélgetések, tágítjuk a látószögünket, feltérképezzük a lehetőségeinket, s tudatosan figyelünk arra, hogy kivonódjunk az elme irányítása alól. Ezek a rövid beszélgetések gyakran egész héten vezérfonallá válhatnak, s megfigyelhetjük, megindulnak a szinkronisztikus események. Azt vonzzuk mindig, ami a rezgésünkben van, ezért olyan fontos egy beszélgetés, hiszen a tudati változás is része az átalakulásnak. A harmónia akkor válik igazán a részünkké, ha tudjuk, tartósan hogyan őrizzük meg a belső egyensúlyunkat.

A gondolatébresztő beszélgetést egy vezetett imagináció követi, amelyben a légzésnek mindig kiemelkedő figyelmet szentelünk, hiszen a légzés segítségével tudjuk a legegyszerűbben a pszichikai szennyeződéseket kiiktatni. A légzés segítségével könnyebben kerülünk nyugalmi állapotba, az elménk zakatolása alábbhagy, s mindez előkészíti a terepet a belső élmények számára. Ha tudatosan éljük az életünket, maga a légzés és a gondolataink figyelése a hétköznapok során, segít abban, hogy jelen legyünk. Mindennek csak akkor van értelme, ha használjuk is a megszerzett tudást. Amikor megjelennek a „véletlenszerű” események az életünkben, akkor lehetőséget kapunk arra, hogy amit korábban megtanultunk, alkalmazzuk is. Így válik a hasznunkra egy ilyen rövid beszélgetés és meditáció.

Természetesen abban is segítenek ezek az alkalmak, hogy pihenjünk és töltődjünk, de aki felelősséget vállal az életéért és tudatosítja a hozzáállását, képessé válik arra, hogy ezeket a tapasztalatokat leföldelje, s kamatoztassa a hétköznapokban. Ezért érdemes megfigyelni egy-egy ilyen alkalom után, hogy mi történik velünk, máshogyan látjuk-e a helyzeteket, embereket, akik körülvesznek, meg tudtuk-e változtatni egy szokásunkat, vagy reakciónkat. Hosszú távon ez a cél, hogy képessé váljunk arra, hogy észrevegyük azokat a lehetőségeket, amelyek a változtatás ajándékát adják nekünk.

Amikor egy helyzet, vagy egy emberi kapcsolat kényelmetlenné válik számunkra, tudjuk, hogy mivel ez bennünk született meg, csak mi vagyunk képesek tenni ellene. A zavart mindig saját magunkban tudjuk feltárni, előhozni és feloldani. Nem érdemes arra várni, hogy majd megoldódik valahogy, vagy lesz valami, vagy egy kapcsolat majd alakul valahogy, mert nem mindegy, hogy mindez hogyan valósul meg. Ha elvállaljuk ebben a saját részünket, akkor tehetünk azért, hogy jobbá tegyük az életünket.

A cikk illusztrálásához a Shutterstock fotókönyvtár jogtiszta fényképét használtuk.

A programokra előzetes bejelentkezés szükséges. A friss időpontokat keresd az AKTUÁLIS menüben. Előzetes bejelentkezés:

Kammerer Edina Bliss
+36 20 399 7177
blissragyogas@gmail.comHírlevél